Telefon
Karalahana Yemeği

Karalahana Yemeği

Karalahana Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

• 3 bağ karalahana,

• 2 adet orta boy soğan,

• 2-3 yemek kaşığı İskenderoğlu Vakfıkebir Tereyağı

• 2 yemek kaşığı salça,

• 1 su bardağına yakın akşamdan su da ıslatılmış ve hafif haşlanmış barbunya fasulye,

• Yarım su bardağı hafif haşlanmış mısır,

• 2 yemek kaşığı darı (kepir),

• 1 çay kaşığı pul biber (acı sevenler daha fazla koyabilir)

• 2-3 tatlı kaşığı tuz,

• 3 yemek kaşığı mısır unu.

• Sıcak su.

Karalahana Yemeği Yapılışı

1. Karalahanaları bol su da yıkayalım ve suyunu süzdürelim.

2. Sonra ince ince doğrayalım ve sirkeli su da 15-20 dakika bekletelim.

3. Soğanları ince ince doğrayıp İskenderoğlu Vakfıkebir Tereyağı’nda kavuralım.

4. Üzerine salçayı ve pul biberi ilave edip kavurmaya devam edelim.

5. Sonra ince ince doğradığımız karalahanaları ilave edip karıştıralım.

6. Daha sonra fasulyeyi, mısır, darıyı ve tuzu ilave edip karıştıralım.

7. Karalahanaların üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edip ağzı kapalı şekilde karalahanalar yumuşayana kadar pişirelim.

8. Ara ara suyunu kontrol edip sıcak su ilavesi yapalım.

9. Pişen yemeğimizin üzerine mısır ununu ilave edip topaklanmasına izin vermeden karıştıralım.

10. Bu şekilde 5-10 dakika daha pişirelim.

Karalahana Yemeğimiz servise hazır.

Sosyal Medya :
Tereyağında Sac Kavurma
ÖNCEKİ
Trabzon Yağlı Pide
SONRAKİ